Hartige banketletter

hartige banketletter-met logo

Ingrediënten voor circa 15 stukjes:
• 500g rundergehakt
• 2 volkorenbeschuiten
• 3 eieren
• 1 handje geraspte kaas
• 2 eetlepels nootmuskaat
• 2 eetlepels provencaalse kruiden
• 1 eetlepel grofgemalen zeezout
• 1 eetlepel vers gemalen peper
• 10 plakjes roomboter bladerdeeg.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier

Verkuimel de beschuiten.

Meng het gehakt met de beschuitkruimels, 2 eieren, de kaas en de kruiden.

Leg met de plakjes bladerdeeg een S vorm uit op de met bakpapier beklede bakplaat. Waarschijnlijk houd je nog ongeveer 2 plakjes over, deze kun je straks gebruiken om de letter verder dicht te maken.

Verdeel het gehakt over het deeg en duw het deeg dicht. Wanneer het deeg op sommige plekken niet helemaal goed dicht zit gebruik je wat van de andere plakjes bladerdeeg om de gaatjes te vullen. Het gehakt moet overal goed bedekt zijn, anders gaat de letter open barsten.

Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de hartige banketletter in zo’n 30 minuten goudbruin en gaar. Serveer direct.

 

Afgelopen weekend vierde ik mijn 30ste verjaardag en zoals de traditie is op mijn verjaardag ging dat feestje gepaard met de nodige hoeveelheid eten… Deze hartige banketletter was één van de hapjes die ik gemaakt had. Hij was echt heerlijk! Eigenlijk is het gewoon een soort van gigantisch saucijzenbroodje 😉 Super leuk voor met Sinterklaas toch? Op mijn verjaardag sta ik liever niet de hele dag in de keuken (dat doe ik de dag ervoor namelijk al). Dus ik maakte dit gerecht al helemaal klaar. Voor het serveren kun je de letter dan in stukjes snijden zodat het vlees sneller warm wordt, afdekken met aluminiumfolie en in circa 10 minuten 0p 180 graden afbakken.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.