Ingrediënten voor 1 bakje:
• 170g rode miso pasta (toko)
• 170g maple syrup (alternatieven: agavesiroop, golden sirup of honing)
• 1 theelepel Chinees 5 kruidenpoeder
• 2 eetlepels rijstazijn
• 1 eetlepel zonnebloemolie
Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng met een vork door elkaar totdat het een mooie egale saus is en de miso pasta en de kruiden goed zijn opgelost in de andere ingrediënten.
Ik ben gek op Aziatisch eten: Chinees (maar dan niet de Nederlandse versie), Japans, Indiaas, Thais, ik vind het allemaal even lekker! Op mijn food bucket list van 2015 stond o.a. pulled pork en die moest ik dus nog eens maken. Dit gerecht wordt vaak met barbecuesaus bereid maar ik besloot een beetje te variëren. Hoisin saus is eigenlijk de Aziatische versie van barbecuesaus dus dat moest ‘m worden. Hoe je deze saus met de pulled pork kunt combineren ga ik je dit weekend vertellen en er komt binnenkort ook nog een ander receptje met deze heerlijke saus online. Hij is overigens ook top om gewoon wat groentes in te wokken in combinatie met bijvoorbeeld noedels of rijst.