Indiase maaltijdsoep

Indiase maaltijdsoep-met logo

Ingrediënten voor 8 personen:
• 2 liter groentebouillon
• 3 eetlepels olijfolie
• 3 sjalotjes
• 1 rode peper
• circa 3 centimeter gember
• 3 theelepels garam massala kruiden
• 160g groene linzen
• 400g zoete aardappel
• 800g winterpeen
• 8 flinke theelepels crème fraîche

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Bekijk even hoe de linzen klaar gemaakt moeten worden. Wanneer deze eerst moeten weken kun je hier het beste mee beginnen.

Schil de zoete aardappel en de wortels en snijd de aardappels in blokjes en de wortel in plakjes.

Snipper de sjalotjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Schil de gember en rasp of snijd fijn.

Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de sjalotjes met de rode peper en de gember. Voeg de garam massala kruiden en de linzen toe en bak deze ongeveer 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe en breng de soep zachtjes aan de kook.

Voeg na 10 minuten de zoete aardappel en wortel toe aan de soep en laat nog een kwartier zachtjes mee koken.

Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer totdat je een mooie gladde soep over hebt. Verdeel de soep over 8 kommen of borden, garneer met de crème fraîche en eventueel een takje peterselie of koriander.

Serveer met brood en kruidenboter, naanbrood of met deze caprese broodjes.

Met Mark zijn verjaardag bleef de hele familie eten. Koken voor 8 mensen is leuk maar dat weekend had ik geen tijd om een super uitgebreide maaltijd te bereiden. Ik besloot het mezelf daarom makkelijk te maken en maakte samen met Mark deze heerlijke Indiase maaltijdsoep die bij iedereen goed in de smaak viel. Het is natuurlijk een vegetarisch gerecht dus wij serveerden er, naast de caprese broodjes, ook nog worstenbroodjes bij.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.