Ingrediënten voor 2 broodjes:
• 2 flinke bruine pistoletjes
• 4 theelepels truffel mayonaise
• ½ rijpe avocado
• 2 kleine handjes rucola
• 6 plakjes mozzarella
• 2 plakken parmaham
• 4 roma cherry tomaatjes
• 2 takjes basilicum
Snijd de broodjes open en besmeer aan beide kanten met een theelepel truffel mayonaise. Snijd de avocado nog eens doormidden en lepel ieder kwart uit op een broodje. Prak met een vork en verdeel goed over het broodje.
Verdeel de rucola hier overheen samen met de mozzarella en beleg met een plak parmaham. Snijd de tomaatjes in kwarten en verdeel over de broodjes.
Haal de basilicum blaadjes van de takjes en hak fijn. Strooi over de pistoletjes. Serveer de Italiaanse broodjes direct.
In het weekend ontbijten wij graag uitgebreid met z’n tweeën. Ook nu Dex geboren is houden we deze traditie in ere, al wordt dat ontbijt tegenwoordig wat vroeger geserveerd 😉 In een van de eerste weken na Dex zijn geboorte bedacht Mark deze Italiaanse broodjes en sindsdien hebben we ze al heel vaak gegeten. Het is echt een nieuwe verslaving van ons. In eerste instantie had ik ze helemaal niet voor de website bedacht maar omdat we ze zo lekker vonden besloot ik ze toch te fotograferen en het recept (voor zover je van een recept kunt spreken in dit geval…) met jullie te delen. Mocht je ’s ochtends niet zo’n grote eter zijn, dan is dit ook een heel goed idee voor een lekkere lunch natuurlijk!