Italiaanse bruschetta

Italiaanse bruschetta-1 met logo

Ingrediënten voor 10 bruschetta’s:
•    10 plakjes ciabatta brood of stokbrood
•    5 eetlepels olijfolie
•    1 teen knoflook
•    1 tomaat
•    1 handje basilicumbladeren
•    evt. Parmezaanse kaas

Hak de knoflook fijn of pers uit. Meng met 4 eetlepels van de olijfolie in een schaaltje. Bekleed een rooster met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Doop ieder plakje brood in het knoflook olie mengsel en  leg met de olie kant naar boven op de bakplaat. Bak het brood in 5 minuten in het midden van de oven krokant.

Ondertussen snijd je de tomaat in hele kleine stukjes en hak je de basilicum fijn. Doe de tomaat en basilicum stukjes in het zelfde schaaltje waar je eerder het knoflook olie mengsel in had. Meng goed door elkaar en voeg nog een extra eetlepel olijfolie toe. Breng eventueel verder op smaak met wat versgemalen peper.

Beleg de stukjes brood met het tomatenmengsel en schaaf hier eventueel nog wat Parmezaanse kaas overheen.

 

Italiaanse bruschetta is zo eenvoudig te maken maar zo lekker van smaak! Je kunt oneindig variëren met de topping. Eerder gaf ik jullie al een recept voor bruschetta met rode ui chutney en geitenkaas, maar dit klassieke recept is ook echt een topper en bijna iedereen vindt het lekker. Deze broodjes zijn een heerlijke start van je diner maar zijn ook lekker bij een kop soep of gewoon bij de borrel met een goed glas wijn.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.