Italiaanse quinoa


Ingrediënten Italiaanse quinoa voor 2 personen
– ½ portie ovengedroogde tomaatjes
– 150g quinoa
– 2puntpaprika’s
– 1 aubergine
– 6 kastanje champignons
– 6 plakken Parmaham
– 2 bollen burrata
– 2 handjes verse basilicum

Begin met het maken van de ovengedroogde tomaatjes volgens dit recept. Goed afgesloten in de koelkast kun je deze wel enkele dagen bewaren dus dit kan ook al vooraf.

Zet de grillstand van de oven op 210 graden. Halveer de aubergine en verwijder het steeltje. Halveer de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten. Maak de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Leg de groentes in een ovenschaal en rooster voor circa 15 minuten.

Bereid ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en scheur de basilicumblaadjes in stukken.

Verdeel de quinoa over 2 borden en beleg met de geroosterde groentes, de ovengedroogde tomaatjes en de Parmaham. Leg op beide borden een bol burrata en bestrooi met de basilicum.

Een tijdje geleden waren de kinderen een nachtje uit logeren omdat wij een feestje hadden. Reden om een keer een nieuw recept uit te proberen. Mark en ik zijn dol op burrata dus het recept voor deze Italiaanse quinoa was snel geboren. De nootachtige smaak van de quinoa is heerlijk in combinatie met de smaakvolle geroosterde groentes en de romige burrata. Dit recept is echt een feestje om te eten, behoorlijk gezond én brengt je onmiddellijk in Italiaanse sferen. Genoeg redenen om deze Italiaanse quinoa snel op het menu te zetten dus 😉


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.