Bij dit recept hoort een kleine waarschuwing vooraf. In de ingrediëntenlijst staan namelijk een aantal dingen die je alleen bij de toko kunt krijgen. Mij schrikt dat eigenlijk altijd een beetje af en daarom probeer ik dat in mijn recepten zo min mogelijk te doen. Maar in Japan hebben wij zo ontzettend lekker gegeten en daar kwam ik natuurlijk met veel inspiratie vandaan. Dus twee weken geleden heb ik me over de drempel heen gezet en ging ik gewapend met een lijstje van alles wat ik moest hebben voor de eerste keer in mijn leven naar de toko. Natuurlijk kon ik niets vinden maar de lieve dames van de toko liepen geduldig met mij de winkel rond net zolang totdat alles wat ik wilde hebben in mijn mandje lag. Okay, die drempel is dus ook voorbij, ik ga er voortaan zeker vaker heen want je vindt er echt bijzondere producten! En als je het eten wat je tijdens je vakantie zo lekker vond, zo goed mogelijk wil namaken, heb je natuurlijk wel de juiste ingrediënten nodig om de smaak te kunnen benaderen.
Goed, Japanse wraps dus. Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst. Als je echt van Japans eten houdt, ga je dit namelijk zeker weten lekker vinden en de bereiding van dit gerecht is super simpel!
Ingrediënten voor 2 personen:
• 4 wraps
• 1 portie yakitori, gemaakt volgens dit recept
• 2 winterpenen
• 4 shizobladeren (toko)
• 1 stuk bamboe (toko)
• 4 theelepels knoflookchips (toko of snijd zelf knoflook in hele dunne plakjes en bak deze helemaal krokant uit en dep droog met keukenpapier)
Maak de yakitori volgens dit recept.
Snijd de uiteindes van de winterpeen, schrap de schil eraf en snijd de wortels in hele dunne reepjes.
Snijd de bamboe in 8 stukken in de lengte en grill deze circa 5 minuten in de grillpan met een klein beetje olijfolie.
Knip of snijd de shizobladeren in stukjes. Haal het yakitori vlees van de stokjes.
Bak de wraps krokant in een droge koekenpan. Verdeel de wortel, gegrilde bamboe, shizobladeren, knoflookchips en het vlees over de wraps. Schep eventueel nog wat extra van de yakitori saus uit de koekenpan.
Terwijl wij door de bergen wandelden in Japan bedachten we het ene na het andere recept. Wij eten graag wraps (lekker makkelijk!) en wilden wel eens een Japanse variant proberen. In Japan krijg je heel vaak fijne wortelreepjes als groente, shizobladeren zijn typisch Japans en de meest bijzondere groente die wij er aten was gegrilde bamboe. Dit alles mocht natuurlijk niet ontbreken op de Japanse wraps. Ook over het vlees waren we snel uit: de kip yakitori die we leerden maken tijdens de kookcursus in Osaka verdiende wel een plekje op de wraps vonden wij. Tenslotte wilden we graag nog een krokantje toevoegen. Tijdens een ontzettend lekker teppanyaki diner in Fukuoka maakten wij kennis met een soort van knoflookchips die je over je vlees diende te strooien. Knoflookfans als wij zijn vonden we die dingen heerlijk dus dat was precies de finishing touch die deze wraps nodig hadden. Zo bedachten we dus dit recept. Twee weken geleden was het tijd voor de uitvoering en gelukkig stelden het niet teleur! Wij hebben zitten smullen van deze wraps en waanden ons weer even terug in het mooie Japan. Let wel op met de knoflookchips, de variant die ik bij de toko kocht was behoorlijk sterk van smaak. Proef ze daarom eerst even voordat je ze op de wraps strooit om te voorkomen dat de knoflook te veel overheerst.
2 reacties
Dit verwonderd mij nu echt dat je voor het eerst in een toko bent geweest.
Maar misschien heb ik makkelijk praten als je maar 15 minuten fietsen bij de Bazaar/Oosterse markt vandaan woont. Daar zit overigens ook een Oriëntal supermarkt die alle dagen open is. Dat is echt een walhalla als je van de Oosterse keuken houdt.
Auteur
Hahaha in Amsterdam heb je er ook genoeg maar op de een of andere manier was het er nog nooit van gekomen en vond ik het een enorme drempel 🙂
Maar nu het begin er eenmaal is ga ik er zeker vaker naar toe!