Juuls – Amsterdam

Al heel vaak had ik goede verhalen gehoord van collega’s over restaurant Juuls in Amsterdam. Het stond dan ook lang op mijn lijstje om er eens te gaan eten maar dat staan zoveel restaurants in Amsterdam dus het duurde even voordat het ervan kwam 😉

Maar met Mark zijn verjaardag besloten we eindelijk eens een tafel bij Juuls te reserveren. De enige conclusie na deze avond was dat we dat zeker eerder hadden moeten doen! Wij hadden een heerlijke avond.

Het restaurant is erg sfeervol ingericht met overal kaarsen op tafel en kroonluchters aan het plafond, zonder kitscherig te worden. Wij hadden wat te vieren dus we begonnen de avond met een glaasje bubbels en daarbij kregen we broodsticks met een heerlijke hummus en gerookte gezouten amandelen van het huis. We besloten ook voor een hapje vooraf te gaan, de oesters voor Mark en de pata negra ham voor mij. Vervolgens namen we een 4 gangen verrassingsmenu. Voordat we dit geserveerd werd volgde eerst nog een amuse van het huis: een garnalenkroketje wat op de perfecte temperatuur was zodat je het direct kon eten zonder je mond te verbranden.
juuls
Toen begonnen we met het menu en daar werden wij als tonijn en eend liefhebber erg blij van! De eerste gang was namelijk tonijntartaar met rettich gevolgd door een heerlijke caprese risotto met zeeduivel. Het hoofdgerecht bestond uit eendenborst met pompoenpuree en balsamicosaus. Als nagerecht ging Mark voor een kaasplankje, maar ik ging als echte zoetekauw natuurlijk gewoon voor het zoete dessert wat bestond uit room, chocolade ijs, koekjes en frambozen. Jammie!

Wij hadden echt een top avond bij Juuls. Het eten was heerlijk, de sfeer intiem en het personeel super vriendelijk! Dus als je een avond bijzonder wil eten dan is Juuls zeker een aanrader!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.