Ingrediënten voor 1 flinke cake:
• 150g Tony’s Chocolonely melk chocolade (of andere melk chocolade van hoge kwaliteit)
• 250g Tony’s Chocolonely puur (of andere pure chocolade met 70% cacao)
• 250g ongezouten roomboter
• 2 zeer verse eieren
• 75g poedersuiker
• 2 eetlepels melk
• 3 eetlepels cacao
• 440g oreo koekjes
Bekleed een cakevorm met plastic folie.
Smelt beide soorten chocolade met de roomboter au bain marie (in een kom boven kokend water). Let er hierbij op dat het kommetje het water niet raakt.
Klop de eieren met de poedersuiker, melk en cacao los tot een egaal mengsel.
Meng het gesmolten chocolade mengsel met het eier mengsel tot een egaal beslag.
Schenk een laagje van het chocolade beslag in de cakevorm op het folie. Beleg met oreo koekjes. Herhaal dit totdat de koekjes op zijn en sluit af met een laagje chocolade beslag.
Zet de cake minimaal vijf uur in de koelkast om op te stijven. Langer kan ook, je kunt dit prima een dag van te voren bereiden.
Haal uit de koelkast en los op een mooie schaal of plank met behulp van de plastic folie. Verwijder de folie en serveer in plakjes (dan zie je mooi het koekjes patroon).
Bron: Heleen
Alweer een hele tijd geleden plaatste ik op mijn blog het recept voor arretjescake. Een van mijn volgers, Heleen, wees mij erop dat men in Duitsland iets soort gelijks kent, namelijk Kalter hund en stuurde mij hiervan het recept. In november voor mijn verjaardagsfeestje besloot ik de kalter hund met oreokoekjes te maken. Door de laagjes koek ziet het er super leuk uit. En het was ook mega lekker. Eerlijk gezegd vond ik ‘m nog veel lekkerder dan mijn eigen arretjescake. Deze kalter hund met oreo koekjes heeft nog veel meer chocolade smaak. Wel is dit een gevalletje mega zwaar op de maag dus snijd echt ieniemini plakjes of snijd wat dikkere plakken en verdeel die dan nog in blokjes. Overigens blijft deze koude chococake nog wel een paar dagen goed in de koelkast dus je kunt er lekker lang van smullen!
6 reacties
Naar het reactie formulier
Wat doe je me aan! Krijg hier zo veel trek van 😛
Auteur
Hahaha sorry!! Af en toe zondigen mag best toch?!
Maar hier zitten nu toch rauwe eiren in? Of lees ik het verkeerd? of gaart het door de gesmolten chocolade?
Auteur
Hoi Quinta,
Er zitten inderdaad wel rauwe eieren in ja dus het is van belang om met echt verse producten te werken.
Het gaart natuurlijk wel een beetje door de warme chocolade maar voor risicogroepen (bijv. jonge kinderen / zwangere vrouwen) is dit geen handig recept.
Groetjes, Sanne
Kan ik dan ook de eieren eruit laten of vervangen of nog even op het vuur zetten om te garen?
Auteur
Weglaten kan niet zomaar want de eieren zorgen voor binding. Met vervangen heb ik geen ervaring maar je zou even kunnen googlen.
Zoals gezegd zijn rauwe eieren geen enkel probleem mits ze vers en van hoge kwaliteit zijn en je geen risicogroep bent.
Anders misschien beter een ander chocolade receptje 🙂