Ingrediënten 1 taart (circa 10 stukken):
Voor het biscuit:
• 6 eieren
• 180g fijne kristalsuiker
• 12g vanille suiker
• 135g bloem
• 45g maizena
Voor de vulling
• 120 milliliter slagroom
• 340g Tony’s Chocolonely puur 70% chocolade
• 240g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
• 40g poedersuiker
• 1 portie kersencurd of 430g vlaaivulling kersen
Ter decoratie
• Verse kersen
• Vers geklopte slagroom
Wanneer je zelf kersencurd maakt doe je dit eerst volgens dit recept. Laat de kersencurd helemaal afkoelen en opstijven in de koelkast voordat je verder gaat met de rest van het recept.
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed 2 bakvormen (doorsnede circa 28 centimeter) met bakpapier.
Begin met het maken van het biscuit. Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker in zo’n 10 minuten schuimig en luchtig. Zeef de bloem en maizena en voeg dit toe aan het eiermengsel. Spatel dit er voorzichtig doorheen totdat het meel volledig is opgenomen.
Verdeel het beslag over de bakvormen en bak de biscuits in circa 20 minuten in het midden van de oven gaar (een satéprikker zou er droog uit moeten komen).
Laat het biscuit circa 5 minuten in de vorm afkoelen, snijd los en laat vervolgens op een taartrooster volledig afkoelen.
Terwijl het biscuit afkoelt ga je verder met het maken van de vulling. Neem 300 gram van de chocolade en hak in stukjes en verwarm samen met de slagroom in een pannetje op laag vuur totdat alle chocolade gesmolten is. Blijf hierbij staan en roer steeds goed door want chocolade kan snel verbranden! Haal de pan van het vuur en laat even staan.
Mix ondertussen de boter met de poedersuiker glad en voeg hier het chocolademengsel aan toe. Mix totdat alles goed gemengd is en je een stevige crème hebt.
Hak ook de rest van de chocolade fijn.
Tenslotte zet je de taart in elkaar. Neem een eerste laag biscuit en besmeer met ongeveer de helft van de chocoladecrème. Smeer iets naar de zijkant af maar je hoeft niet de hele taart te besmeren (kan wel als je dat mooier vindt) Bestrooi de helft van de gehakte chocolade hierover en besmeer met de helft van de kersencurd of vlaaivulling.
Leg het tweede biscuit hierop en besmeer dit met de rest van de chocoladecrème. Smeer ook hier weer wat af naar de zijkanten. Verdeel de rest van de kersencurd of vlaaivulling hierover. Garneer met toefjes slagroom, verse kersen en de rest van de gehakte chocolade.
Bron: mama
Voor mijn blog werk ik altijd met een planning. Vaak weet ik al enkele weken van te voren welke recepten ik wil maken voor de komende periode en wanneer ik welk recept online wil zetten. Voor augustus stonden daar een paar mogelijkheden met de combinatie kers en chocolade op. Wat mij betreft een gouden combinatie! Maar de laatste tijd was het best wel druk dus ik zat een beetje te dubben wanneer ik toch al die baksels zou maken.
Eind juli was mijn vader jarig en mijn moeder maakt eigenlijk ook altijd zelf taart (de appel valt niet ver van de boom…). Toen we in de auto op weg waren appte ze alvast een foto als voorproefje. En wat bleek: het leek wel telepathisch want zij had ineens een kersen chocolade taart gemaakt voor die verjaardag. Super fijn, want ik kon die dus mooi op de foto zetten en had meteen weer een recept klaar voor jullie. Het resultaat was echt super lekker en moet je zeker eens proberen!
2 reacties
Hallo San,
Wat heb je me weer verwend met je recept voor de kersentaart. Dankjewel!!!
Ik denk dat ik deze taart heel goed glutenvrij kan bakken als ik glutenvrije bloem neem. AH heeft tegenwoordig veel glutenvrije meelsoorten, voordelig en goed.
Er gaat wel veel chocolade in de taart van Tony. Heb het nog nooit gekocht en geproefd. ( Best wel prijzig.haha..!!! Sorry..)
Er zijn helaas nu niet veel kersen meer. Vind jij de taartvulling van Hak ook lekker? Vond het ooit een beetje chemisch smaken… Bedank je mams ook maar voor de foto en ’t recept. Leuk die uitwisseling. Fijn als je nog een jonge moeder hebt. De mijne is 96 jaar…!!!
PS leuk om je verhaal te lezen van de groente en fruithapjes voor Dex. Hoewel ik dit al heel lang achter de rug heb genoot ik er van.
Liefs.. Riny
Auteur
Hoi Riny,
Bedankt voor je lieve reactie! Leuk om te horen dat je enthousiast bent over het recept en dat je hebt genoten van het artikel over babyhapjes!!
Goed van die meelsoorten, dat lijkt me wel handig ja, is toch veel minder zoeken naar alternatieven dan!
Je hebt helemaal gelijk over de chocolade van Tony’s, maar ja het blijft de lekkerste en ik moet toch mijn werk een beetje promoten 😉 Maar je kunt natuurlijk ook andere chocolade gebruiken. Zou je wel aanraden om te kiezen voor 70% cacao in verband met de smaakintensiteit.
Kersenseizoen is inderdaad een beetje over. Je kunt eventueel ook diepvries kersen pakken (ik vind het vriezerfruit van AH bijvoorbeeld vaak best wel goed, al heb ik de kersen nog nooit geprobeerd). Of je kunt ook kersenjam pakken, die even verhitten en binden met allesbinder.
Graag gedaan namens mijn moeder 🙂 En wat bijzonder dat je moeder al 96 jaar is, wat een respectabele leeftijd zeg!
Liefs, Sanne