Kerst inspiratie – Voorgerechten

Na de amuses van gisteren, is het vandaag tijd om jullie wat kerst inspiratie op het gebied van voorgerechten te geven. Hoewel smaak uiteraard het allerbelangrijkste is voor een goed diner, wil het oog toch ook wat. En zeker met Kerst wil je gerechten serveren die er feestelijk uit zien.

Dat is zeker het geval met deze vijg ricotta taartjes. Vijgen zijn eigenlijk altijd prachtig en dit vegetarische voorgerecht zal zeker in de smaak vallen. Je kunt het helemaal voorbereiden zodat je het alleen nog hoeft te bakken wanneer je gasten er zijn, ook fijn!

Ook de zalm carpaccio met venkelsalade is een plaatje om te zien. De dressing en salade maak je vooraf klaar en bewaar je in de koelkast tot gebruik. Gun jezelf wat tijd om de borden op te maken en je zet een fantastisch voorgerecht op tafel!

Een van mijn favoriete voorgerechten is de sliptong sandwich. Dit is echt een bijzonder gerecht met heerlijke smaken en het ziet er ook nog eens fantastisch uit. Dit is wel een gerecht waar je echt even wat tijd voor uit moet trekken en wat misschien ook niet ideaal is om te moeten bereiden voor een hele grote groep eters. Ook de sliptong sandwiches kun je voor een groot deel voorbereiden maar het afmaken van de saus en het opmaken van de borden kan wel echt pas last minute. Als je dit gerecht wil maken zou ik je aanraden het bijvoorbeeld komend weekend alvast een keer te oefenen zodat je er met de kerst geen stress van krijgt.

De beste recepten smaken bijzonder maar kosten weinig tijd om te maken. Deze carpaccio van eendenborst met mandarijn honing saus is zo’n recept. De gerookte eendenborst bestel je gesneden bij de poelier en de dressing maak je vooraf klaar. Wanneer je gasten aan tafel zitten hoef jij alleen nog de borden op te maken en dat is zo gedaan. Een ideaal voorgerecht voor bijvoorbeeld een wildmenu, maar ook voor een diner met een grote groep of wanneer je weinig tijd hebt om te koken of voor te bereiden.

Tot slot de paddenstoelenmousse met krokante parmaham (laat de ham achterwege als je graag een vegetarisch gerecht serveert). Deze mousse kun je heel gemakkelijk al vooraf maken (dit kan ook prima 1 of 2 dagen van te voren) en in de glaasjes doen. De parmaham kun je last minute krokant bakken in de oven maar je kunt dit ook in de ochtend al doen als je dat prettiger vindt.

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren, maar als hét voorgerecht er voor jou nog niet tussen zit kun je natuurlijk even hier kijken voor meer inspiratie. Morgen gaan we verder met hoofd- en bijgerechten.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.