Ingrediënten voor circa 12 koekjes:
• 50g witte basterdsuiker
• 100g bloem
• 1/2 ei
• 75g ongezouten roomboter in kleine stukjes
• 1 theelepel kruidnagelpoeder
• geraspte schil van 1 sinaasappel
Doe alle ingrediënten in een beslagkom en mix tot kruimels. Kneed verder met de hand tot een deeg. Wikkel het deel in plastic folie en leg ongeveer 45 minuten in de koelkast om te rusten.
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Bekleed een ovenrooster met bakpapier.
Bestuif je werkblad met bloem en rol hierop het koekjesdeeg uit tot een dikte van circa een halve centimeter. Steek sterren uit met een koeksteker. Neem vervolgens een appelboor of spuitmondje en steek hiermee een kleine cirkel uit het midden van de ster. Pak steeds het overgebleven deeg bij elkaar en rol opnieuw uit om er nog extra koekjes uit te kunnen steken.
Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten in het midden van de oven gaar. Laat afkoelen.
Haal een touwtje door het gat in het midden en hang de koekjes in de kerstboom. Ik ben benieuwd hoe lang je ze kunt laten hangen 😉
Op vakantie aan het zwembad las ik de Kerst editie van foodies en daarin zag ik kerstkransjes voor in de boom! Dat vond ik een erg leuk idee en dus besloot ik vorige week om mijn eigen versie te maken. Aangezien ik nogal druk de afgelopen 2 weken stond ik op woensdag om 6.15u op en lag het deeg voor de koekjes al voor 7.00u in de koelkast. Na een rondje hardlopen was het deeg klaar om uit te rollen en konden de koekjes de oven in. Zo had ik al kerstkransjes gebakken voordat m’n werkdag begonnen was 😉 Ik zou jou adviseren dit recept lekker ’s avonds of in het weekend te maken, maar ik wil maar zeggen, je hebt deze koekjes binnen no time gemaakt. De sinaasappel en kruidnagel geven de koekjes een bijzondere smaak en brachten mij lekker in de kerststemming. Geen fan van sinaasappel en/of kruidnagel? Dit kun je makkelijk weglaten of vervangen door jouw eigen favoriete smaken.