Ingrediënten voor 4 personen:
• 2 kipfilets
• 750 milliliter bouillon
• 4 handjes gesneden ijsbergsla
• Sap van 1 limoen
• 1,5 eetlepel kerriepoeder
• 7 eetlepels mayonaise
• 3 eetlepels Griekse yoghurt
• Flinke snuf versgemalen peper
• 1/2 bosje bieslook
Gaar de kipfilet in circa 30 minuten in de bouillon, langer kan ook. Laat het water net niet koken. Haal de kip uit de bouillon en laat afkoelen tot lauwwarm.
Bereid ondertussen de kerriesaus. Meng hiervoor het limoensap, kerriepoeder, mayonaise en Griekse yoghurt in een kommetje. Knip of hak de bieslook fijn en voeg deze samen met een flinke snuf versgemalen peper toe aan de saus. Houd hierbij eventueel een klein beetje bieslook achter ter garnering. Roer alles goed door elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat van de ingrediënten toe.
Trek de kipfilets met behulp van 2 vorken uit elkaar totdat je een soort dikke draden over houdt. Voeg circa 3/4 van de kerriesaus toe aan de kipfilet en zet weg tot gebruik. Dit mengsel kan prima een nacht staan, daardoor trekken de smaken goed in.
Verdeel de ijsbergsla over 4 kommetjes of glazen en verdeel hierover vervolgens het kipmengsel. Schep de resterende saus over de glazen en garneer met de achtergehouden bieslook. Serveer direct.
De kipcocktail met mandarijntjes is in onze familie al jaren een hit en doet het ook op de website erg goed. Het is het tweede meest gelezen recept van mijn blog! Ik vond het daarom wel leuk om eens over een variatie na te denken. Onlangs kwamen mijn oom en tante eten en toen probeerde ik deze kip kerrie cocktail. Kip met kerriesaus is natuurlijk een klassieke combi. Voeg daar de frisheid van de limoen en knapperige sla aan toe en je hebt deze heerlijke kip kerrie cocktail. Wij vonden het in ieder geval een topper en gaan ‘m zeker vaker maken! Ook leuk als amuse of borrelhapje trouwens maar dan in kleinere porties door ‘m bijvoorbeeld in borrelglaasjes te doen.