Ingrediënten voor 4 tot 6 personen:
• 1 tandoori kip
• 2 eetlepels zonnebloemolie
• 1 grote teen knoflook
• 1 rode chilipeper
• 2 theelepels komijn
• 2 theelepels paprikapoeder
• een halve theelepel zout
• versgemalen peper naar smaak
• 300 milliliter crème fraîche
• 400g gepelde tomaten
Maak eerst de tandoori kip volgens dit recept. Snijd deze in stukken en verwijder hierbij de botjes en het vel.
Ga verder met het maken van de tikka masala pasta. Snijd de knoflook fijn of pers uit. Verwijder de zaden uit de rode peper en snijd fijn. Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur en bak de knoflook en rode peper ongeveer 1 minuut. Voeg nu de andere kruiden toe en roer nog een halve minuut door.
Roer de tomaten en de crème fraîche door de tikka masala pasta en laat ongeveer 10 minuten op laag vuur sudderen. Roer de massa regelmatig door.
Proef de saus en voeg eventueel nog wat extra kruiden toe. Voeg de kip toe aan de saus en verwarm deze zo’n 5 minuten mee totdat het vlees goed heet geworden is.
Serveer met rijst en naanbrood.
Bron: Curry Bible
Gisteren zei ik het al, deze kip tikka masala is mijn eerste Indiase curry. Het is even wat werk omdat je eerst de tandoori kip nodig hebt maar vervolgens heb je me toch een lekker gerecht! Wij hebben echt zitten smullen!. Het is overigens niet heel heet dus ook voor mensen die niet zo van pittig eten houden goed te doen. Het bereiden van de tandoori kip is misschien een grote drempel, maar het is vooral veel wachten, je hoeft er verder niet heel veel aan te doen. Toch iets te veel gedoe? Koop dan kipdijfilet, snijd deze in stukjes, marineer deze een nacht in de tandoori pasta en bak ze in een grill pan. Deze gebruik je dan vervolgens in dit gerecht.