Komkommer avocado gazpacho

Ingrediënten voor 4 glazen:
•    1 kleine rode ui
•    Scheutje olijfolie
•    500 milliliter groente bouillon
•    1 komkommer
•    1 avocado
•    3 takjes munt
•    30g gerookte zalm

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Schil en snipper de ui. Giet een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui in circa 5 minuten op middelhoog vuur.

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd in grove stukken. Voeg de komkommer toe aan de ui en voeg hier ook de groente bouillon aan toe. Laat circa 15 minuten op laag vuur sudderen.

Halveer de avocado en verwijder de pit. Haal de muntblaadjes van de takjes.

Als de soep klaar is voeg je de muntblaadjes toe en lepel je de avocado uit boven de pan. Voeg deze ook toe.  Pureer de soep met een staafmixer glad. Laat een half uurtje afkoelen op het fornuis en verdeel vervolgens over de glazen. Zet deze nog minstens een uur in de koelkast.

Vlak voor het serveren snijd je de zalm in snippers en strooi je deze over de gazpacho. Serveer direct.

 

Soep vind ik altijd erg lekker, makkelijk te maken en goed voor te bereiden. Ideaal voor met een etentje dus! Maar tegelijkertijd vind ik soep eigenlijk een echt najaar/winter  gerecht en heb ik er met mooi weer minder zin in. Dan is de koude variant, gazpacho, natuurlijk een uitkomst! Ik had dit nog nooit zelf gemaakt dus hoog tijd om daar verandering in te brengen. De traditionele tomatenversie vind ik meestal niet zo lekker dus ik besloot voor deze komkommer avocado gazpacho te gaan. Het resultaat is heerlijk fris en romig en het is nog gezond ook.


2 reacties

2 pings

  1. Komkommersoep gemaakt- de gazpacho met avocado en zalm. 👌 warm gegeten op deze zeer koude dag ! Heerlijk! Dank je wel Sanne!

    1. Excuus voor de late reactie, had mijn site al even niet meer gekeken want was erg hectisch door verbouwing, verhuizing en nu werken met 2 kleintjes thuis. Maar dank je wel voor je lieve bericht, heel leuk om te horen! En je brengt me op ideeën: ik ga dit recept volgende week ook maar weer eens maken 🙂
      Liefs, Sanne

  1. […] Komkommer & avocado gazpacho van Uit de pan van […]

  2. […] Komkommer & avocado gazpacho van Uit de pan van […]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.