Ingrediënten voor 16 stuks:
• 1 gerookte forel filet á circa 60 gram
• 2/3 komkommer
• 1/4 Granny Smith appel
• 4 kleine augurkjes
• 2 eetlepels Skyr
• Versgemalen peper naar smaak
Trek de gerookte forel uit elkaar met een vork. Snijd de appel en augurkjes in kleine blokjes. Meng de forel met de appel, augurk en Skyr en breng op smaak met versgemalen peper.
Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met behulp van een theelepel. Vul de holte in de komkommer helften met de forel salade. Snijd de komkommer forel schuitjes ongeveer 1,5 centimeter breed.
Gevulde komkommer is een ideaal hapje voor bij een borrel of op een feestje vind ik altijd. Het ziet er feestelijk uit, is simpel te maken en bijna iedereen vindt komkommer lekker. Eerder maakte ik al deze basis versie voor de website. Maar ik vond het tijd voor iets nieuws. En dus bedacht ik in april deze heerlijke komkommer forel schuitjes. De komkommer, appel, augurk en Skyr zijn een lekker frisse tegenhanger van de vette vis. En het hapje is nog gezond ook. Heb je nog wat van de forel vulling over? Deze is ook heel lekker op een geroosterde boterham of als basis voor een gezonde lunch salade.
4 pings
[…] Komkommerschuitjes met forel van Uit de pan van […]
[…] Komkommerschuitjes met forel van Uit de pan van […]
[…] van komkommer gevuld met rivierkreeftjes 7. Griekse tzatziki 8. Gevulde mini-komkommers 9. Komkommerschuitjes met forel 10. Salade van komkommer en […]
[…] van komkommer gevuld met rivierkreeftjes 7. Griekse tzatziki 8. Gevulde mini-komkommers 9. Komkommerschuitjes met forel 10. Salade van komkommer en […]