Krabkoekjes met citroen dille saus

krabkoekjes-met-citroen-dille-saus-met-logoIngrediënten voor 8 koekjes:
Voor de krabkoekjes
•    170g krab uit blik
•    2 eetlepels chipotle
•    15g bieslook
•    15g peterselie
•    1 ei
•    Sap van ½ citroen
•    2 eetlepels bloem
•    Versgemalen peper naar smaak
Voor de saus
•    Sap van ½ citroen
•    2 eetlepels skyr
•    2 eetlepels mayonaise
•    15g dille

Voor dit recept heb je een muffinvorm nodig.

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Laat de krab uitlekken. Snijd de bieslook en peterselie  fijn. Meng alle ingrediënten voor de krabkoekjes met elkaar tot een stevig beslag. Vet de muffinvorm in en verdeel het beslag in de vorm in 8 gelijke porties. Bak de krabkoekjes in 20 tot 25 minuten gaar in de oven.

Terwijl de koekjes in de oven staan ga je verder met het maken van de saus. Snijd de dille fijn en meng alle ingrediënten met elkaar.

Serveer de koekjes met de saus.

 

Een van mijn favoriete hapjes zijn nog altijd deze Thaise viskoekjes. Hoog tijd voor de nodige variatie dus. Ik besloot dit keer voor een krabvariant te gaan. Door de chipotle worden deze krabkoekjes lekker pittig en dat is heerlijk in combinatie met de frisse saus. Wij vonden ook deze hartige koekjes een topper en gaan ze dan ook zeker vaker maken. Ze zijn zelfs nog sneller klaar dan de Thaise viskoekjes.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.