Ingrediënten voor 1 schaaltje
• 100g roomboter op kamer temperatuur.
• 10g verse bieslook
• 10g verse peterselie
• 1 teen knoflook
• 1 theelepel versgemalen peper
Snijd of knip de kruiden fijn en pers de knoflook. Mix of roer alle ingrediënten goed door elkaar, proef en voeg naar smaak eventueel nog wat extra kruiden toe.
In de koelkast blijft deze kruidenboter minstens een week goed. Je kunt kruidenboter ook goed invriezen, dan blijft de boter wel een paar maanden goed. Vergeet niet de kruidenboter ongeveer een kwartiertje voor het serveren alvast uit de koelkast te halen. Als de boter op kamertemperatuur is, is hij beter smeerbaar.
Bron: Mama
Alweer een recept van mijn moeder. Zelf kruidenboter maken is super simpel en zoveel lekkerder dan kruidenboter uit een pakje (die is niet zo lekker als je het mij vraagt). Mijn moeder maakt al jaren kruidenboter op deze manier en ik hielp haar hier al mee als kind. Vaak maakten we grote porties die dan in kleine bakjes in de vriezer gingen. Op die manier stond er tijdens iedere barbecue of gourmet zelfgemaakte kruidenboter op tafel. Ook is deze kruidenboter erg lekker op een stokbroodje tijdens de borrel of voor bij de soep, zoals bij deze lekkere knolselderijsoep met paddenstoelen bijvoorbeeld. Wij aten hem vandaag bij een heerlijke geroosterde paprikasoep.
1 reactie
Zo maak ik hem ook altijd, altijd lekker!