Ingrediënten voor 10 hapjes:
• 5 eieren
• 2 eetlepels mayonaise
• 1 theelepel ketchup
• 1 theelepel Garam masala kruiden
Zet de eieren in een pan met koud water en een snuf zout op het vuur totdat ze half onder staan. Kook ondertussen nog water in de waterkoker en giet dit erbij zodra het gekookt heeft. Zorg er voor dat de eieren volledig onder water staat.
Laat de eieren ongeveer een kwartier koken. Giet het kokende water eraf en zet de eieren in koud water. Laat 2 minuten staan en herhaal dit nog eens. Laat de eieren vervolgens zo’n 5 tot 10 minuten goed afkoelen in het koude water.
Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Lepel met een theelepeltje de eidooier eruit en doe in een bakje. Voeg de mayonaise, ketchup en kruiden toe aan de eidooiers en prak met een vork door elkaar totdat je een smeuïge crème hebt.
Doe het eidooiermengsel in een spuitzak en vul de eiwithelften hiermee. Serveer direct of bewaar goed afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Deze maand werd mijn kipcocktail met mandarijntjes bizar veel bekeken. Blijkbaar aten jullie ‘m allemaal met Kerst 😉 Hoewel het een beetje een ouderwets recept is, is het nog steeds ontzettend lekker. En dat deed mij natuurlijk denken aan andere ouderwets lekkere recepten. Zo kwam ik op het gevulde ei. Met stip mijn favoriete hapje als kind en bij ongeveer iedere verjaardag of feestje werden ze geserveerd. Ik besloot ‘m een klein beetje te pimpen en er garam masala kruiden aan toe te voegen. Een goed idee bleek toen Mark en ik ze vorig weekend proefden! De smaken combineren perfect en met deze kruidige gevulde eieren kun je gewoon weer eens lekker ouderwets genieten van een simpel hapje. Enjoy!
2 reacties
Ga morgen jou eieren met heksenkaas maken weer is wat anders .
Leuke recepten heeft u.
Auteur
Dank voor je lieve reactie! Leuk om te horen dat de recepten in de smaak vallen. Hopelijk vond u de gevulde eieren met heksenkaas lekker!
Liefs, Sanne