Ingrediënten voor 1 flinke cake:
• 150g melk chocolade
• 250g Tony’s Chocolonely puur (of andere pure chocolade met 70% cacao)
• 250g ongezouten roomboter
• 2 zeer verse eieren
• 75g poedersuiker
• 2 eetlepels melk
• 3 eetlepels cacao
• 275g kruidnoten
• Chilivlokken naar smaak
Bekleed een cakevorm met plastic folie.
Smelt beide soorten chocolade met de roomboter au bain marie (in een kom boven kokend water). Let er hierbij op dat het kommetje het water niet raakt.
Klop de eieren met de poedersuiker, melk en cacao los tot een egaal mengsel.
Meng het gesmolten chocolade mengsel met het eier mengsel tot een egaal beslag.
Schenk een laagje van het chocolade beslag in de cakevorm op het folie. Beleg met kruidnoten en bestrooi met chilipeper. Herhaal dit totdat de koekjes op zijn en sluit af met een laagje chocolade beslag.
Zet de cake minimaal vijf uur in de koelkast om op te stijven. Langer kan ook, je kunt dit prima een dag van te voren bereiden.
Haal uit de koelkast en los op een mooie schaal of plank met behulp van de plastic folie. Verwijder de folie en serveer in plakjes (dan zie je mooi het kruidnoten patroon).
Vorig jaar maakte ik voor het eerst kalter hund, namelijk deze versie met oreokoekjes voor mijn verjaardag. Deze viel erg goed in de smaak en eigenlijk bedacht ik nog datzelfde weekend deze versie met kruidnoten en chili voor Sinterklaas. Maar goed, toen had ik inmiddels al mijn Sint recepten voor 2015 al gemaakt dus moest deze kruidnoten chili kalter hund even wachten totdat de Goedheiligman in 2016 weer in het land was. Helaas kon ik ‘m zelf niet proeven omdat ik vanwege mijn zwangerschap geen dingen met rauwe eieren mag eten maar zowel mijn collega’s als die van Mark waren erg enthousiast over dit recept. Snijd wel kleine plakjes (of halveer de plakken) want dit ligt behoorlijk zwaar op de maag!