Ingrediënten voor 2 personen:
• 1 lamsrack van ongeveer 7 ribben (vraag de slager ook om advies)
• 20g roomboter
• 2 eetlepels olijfolie
• 3 eetlepels groene pesto
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).
Verhit de boter met de olijfolie in een koekenpan. Wanneer dit begint te bruisen leg je het lamsrack erbij en bak je dit rondom aan op hoog vuur.
Leg het lamsrack in een ovenschaal en schenk het braadvocht erbij. Smeer het rack aan de bovenzijde in met de groene pesto.
Gaar het vlees in 30 minuten in het midden van de oven.
Grote stukken vlees bereiden vond ik best wel een drempel. Maar ook het zelf bereiden van lamsrack stond op de food bucket list voor 2015 dus ik besloot me er toch maar eens aan te wagen. En wat blijkt: dit is echt super makkelijk want de oven doet eigenlijk al het werk en daar valt dus vrij weinig aan te verpesten 😉 Het resultaat was dan ook een heerlijk mals stukje vlees. Wij aten deze lamsrack met zelfgemaakte tzatziki en aten daarbij deze gevulde zoete aardappels uit de oven.
Weet jij niet zo goed waar je lamsrack kunt kopen? Vraag er naar bij de slager (hij moet het vaak wel bestellen voor je). Ik kocht het bij de Turkse supermarkt.