Lemon curd

Lemon curd foto 3

Ingrediënten voor 2-3 potjes
• 2 citroenen
• 50g boter op kamer temperatuur
• 175g witte basterdsuiker
• 2 eieren

 

Rasp de schil van de citroenen met een fijne rasp. Pers de citroenen uit en vermeng het sap met de rasp.

Snijd de boter in kleine stukjes en voeg daar de suiker aan toe.

Kluts de eieren in een kommetje en verwarm ze au bain marie (boven een pannetje met water wat tegen de kook aanzit; let goed op dat het water het kommetje niet raakt!). Voeg het botermengsel en het citroenmengsel toe en roer goed door. Blijf goed roeren totdat alles gemengd en gesmolten is.

Laat vervolgens circa 20 minuten inkoken totdat de lemon curd aan de bolle kant van een houten lepel blijft plakken. Roer tussendoor regelmatig door. Giet de lemon curd in de potjes en laat verder afkoelen. De lemon curd is nog een beetje dun als je het in de potjes doet maar dikt nog verder in door het afkoelen. Deze lemon curd kun je 1 maand in de koelkast bewaren en circa 3 maanden in de vriezer.

Bron: Koken met Jamie

 

Dit recept heb ik via Jamie en is van Engelse afkomst, een authentiek recept dus! Ik vind lemon curd heerlijk en gebruik het vaak in gebak, maar je kunt het ook prima door je yoghurt roeren of op je brood smeren. Ik vind lemon curd echt passen bij de lente, maar het is natuurlijk het hele jaar door erg lekker. Traditioneel eet je lemon curd natuurlijk bij zelfgebakken scones maar hier vind je nog veel meer inspiratie voor recepten met lemon curd.


5 reacties

1 ping

Naar het reactie formulier

  1. Wat een gave website Sanne! En wat een eer dat je een recept van mij gepost hebt 🙂
    Ik vind je header echt fantastisch!!!

    Liefs, Jeem

    1. Hey Jamie,

      Dank je wel!
      En natuurlijk post ik een receptje van jou wat ik zo vaak gebruik!
      Er gaan er sowieso nog 2 meer volgen… 😉

      Liefs, Sanne

  2. Hoi Sanne,

    Misschien een rare vraag maar ik wil het graag een keer maken dus bij deze mijn vraag.
    Maar als ik alles gemengd heb en hij moet nog 20 min inkoken doe ik dat
    op de pit of moet dat ook au bain marie ?

    Groetjes Jolanda

    1. Hoi Jolanda,

      Helemaal geen rare vraag hoor!
      Ook het inkoken doe je gewoon au bain marie. Dan zou het helemaal goed moeten komen 🙂

      Groetjes, Sanne

      1. Dank je wel.

  1. […] – 4 eieren – 200g bloem – Snufje zout – 16g bakpoeder – 1 portie lemon curd – 300g […]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.