Ingrediënten voor 2-3 potjes
• 2 citroenen
• 50g boter op kamer temperatuur
• 175g witte basterdsuiker
• 2 eieren
Rasp de schil van de citroenen met een fijne rasp. Pers de citroenen uit en vermeng het sap met de rasp.
Snijd de boter in kleine stukjes en voeg daar de suiker aan toe.
Kluts de eieren in een kommetje en verwarm ze au bain marie (boven een pannetje met water wat tegen de kook aanzit; let goed op dat het water het kommetje niet raakt!). Voeg het botermengsel en het citroenmengsel toe en roer goed door. Blijf goed roeren totdat alles gemengd en gesmolten is.
Laat vervolgens circa 20 minuten inkoken totdat de lemon curd aan de bolle kant van een houten lepel blijft plakken. Roer tussendoor regelmatig door. Giet de lemon curd in de potjes en laat verder afkoelen. De lemon curd is nog een beetje dun als je het in de potjes doet maar dikt nog verder in door het afkoelen. Deze lemon curd kun je 1 maand in de koelkast bewaren en circa 3 maanden in de vriezer.
Bron: Koken met Jamie
Dit recept heb ik via Jamie en is van Engelse afkomst, een authentiek recept dus! Ik vind lemon curd heerlijk en gebruik het vaak in gebak, maar je kunt het ook prima door je yoghurt roeren of op je brood smeren. Ik vind lemon curd echt passen bij de lente, maar het is natuurlijk het hele jaar door erg lekker. Traditioneel eet je lemon curd natuurlijk bij zelfgebakken scones maar hier vind je nog veel meer inspiratie voor recepten met lemon curd.
5 reacties
1 ping
Naar het reactie formulier
Wat een gave website Sanne! En wat een eer dat je een recept van mij gepost hebt 🙂
Ik vind je header echt fantastisch!!!
Liefs, Jeem
Hey Jamie,
Dank je wel!
En natuurlijk post ik een receptje van jou wat ik zo vaak gebruik!
Er gaan er sowieso nog 2 meer volgen… 😉
Liefs, Sanne
Hoi Sanne,
Misschien een rare vraag maar ik wil het graag een keer maken dus bij deze mijn vraag.
Maar als ik alles gemengd heb en hij moet nog 20 min inkoken doe ik dat
op de pit of moet dat ook au bain marie ?
Groetjes Jolanda
Auteur
Hoi Jolanda,
Helemaal geen rare vraag hoor!
Ook het inkoken doe je gewoon au bain marie. Dan zou het helemaal goed moeten komen 🙂
Groetjes, Sanne
Dank je wel.
[…] – 4 eieren – 200g bloem – Snufje zout – 16g bakpoeder – 1 portie lemon curd – 300g […]