Ingrediënten voor 1 pot:
• 1 mango
• 1 sjalot
• 2 centimeter gember
• sap van 1 limoen
• 5 kruidnagels
• 1 kaneelstokje
• 1 steranijs
Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.
Schil de mango en snijd in stukken. Verwijder daarbij de pit. Snipper het sjalotje. Verwijder de schil van de gember en snijd of rasp deze fijn.
Doe alle ingrediënten in een steelpan en verwarm al roerend zo’n 10 minuten op middelhoog vuur. Wanneer de mango zacht geworden is en de smaken goed hebben kunnen intrekken haal je de pan van het vuur.
Verwijder de kruidnagels, het kaneelstokje en de steranijs. Pureer de mango chutney met een staafmixer. Er mogen best nog wat grove stukjes in zitten.
Doe de chutney in een pot en laat afkoelen. Bewaar de mango chutney goed afgesloten in de koelkast.
Al heel lang wilde ik een keer zelf mango chutney maken omdat deze heerlijk is bij Thaise gerechten of Indiase curry. Vorig weekend bedacht ik dit simpele maar o zo lekkere recept! Wij aten deze mango chutney bij heerlijke Thaise kipburgers waar ik je morgen het recept voor laat zien dus maak de chutney vanavond alvast 😉 De rest van de chutney ging op bij een Indiase curry later die week en ook dat was een heerlijke combinatie. Houd jij van pittig? Dan kun je eventueel nog een rode peper fijnhakken en aan dit recept toevoegen.