Mango tiramisu

Ingrediënten voor 3 personen:
•    1/2 pak lange vingers
•    1 portie mango jam
•    60g suiker
•    250g mascarpone
•    150g Skyr
•    Cacaopoeder of melkchocoladeschaafsel ter garnering

Begin met het maken van de mango jam volgens dit recept. Dit kun je het beste al een dag van te voren doen, want de jam moet helemaal afgekoeld zijn voordat je deze kunt verwerken. Je kunt eventueel ook een kant en klare jam kopen.

Beleg de bodem van een schaal met lange vingers. Verdeel hierover de mango jam.

Mix in een kom de suiker met de mascarpone en Skyr. Verdeel dit over de mango jam en strijk dit mooi glad.

Laat de tiramisu minstens 2 tot 3 uur in de koelkast opstijven (een dag kan ook).  Schep voor het serveren het cacaopoeder in een zeefje en bestuif de tiramisu met de cacao. Je krijgt het mooiste effect door met een lepel of mes tegen de rand van het zeefje te tikken. Je kunt in plaats van cacaopoeder ook chocolade raspen en er overheen strooien.

 

Een paar weken geleden kwam er een collega bij me eten. Het was al lang geleden dat ik uitgebreid gekookt had dus ik besloot een 3 gangen menu te serveren. Als dessert wilde ik graag iets fris en niet te zwaar. Dat werd deze mango tiramisu. Ik maakte de jam al 2 dagen van te voren en zette de tiramisu een dag later in elkaar. Zonder wachttijd is deze mango tiramisu in een half uurtje klaar en je kunt hem dus al helemaal voorbereiden. Super handig toch? Eventueel kun je ook nog kiezen voor een garnering met verse schijfjes mango.  


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.