Ingrediënten voor 2 personen:
• 150g spelt (o.a verkrijgbaar bij de natuurwinkel)
• 1 gerookte kipfilet
• 1 gele paprika
• 250g cherry tomaatjes
• 2 handjes rucola sla
• 4 eetlepels groene pesto
• Eventueel: vers geraspte Pecorino kaas
Bereid de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kijk hier op tijd naar. De spelt die ik gebruik moet bijvoorbeeld 3 uur weken en 1 uur koken, dus die moet je ’s middags al even laten weken en koken. Een dag van te voren kan ook. Of gebruik eventueel andere granen zoals pasta, quinoa, bulgur of couscous.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Doe de tomaatjes in een ovenschaal en zet circa 15 minuten in de oven.
Snijd de gerookte kipfilet en paprika in blokjes. Bak eventueel even kort aan in de wokpan.
Verdeel de spelt over 2 borden. Verdeel hier de rucola, kipfilet en paprika over. Garneer met de tomaatjes uit de oven en de groene pesto. Rasp er eventueel nog wat verse pecorino kaas over heen.
Met het zonnige weer van de afgelopen dagen eet ik graag salades. Deze Mediterraanse lauwwarme salade doet mij een beetje aan Italië denken vanwege de tomaatjes en de groene pesto. Door de tomaatjes in de oven te verwarmen krijgen ze een veel intensere smaak, erg lekker! Heb je geen spelt in huis maak deze salade dan met andere granen, dan ben je ook nog sneller klaar 😉
Wanneer je de groene pesto ook zelf maakt is dit recept suikervrij.