Melanzane

Melanzane foto 1

Ingrediënten voor 1 persoon:
•    1 aubergine
•    2 tomaten
•    4 eetlepels rode pesto (het lekkerst is zelfgemaakte)
•    1 bol mozzarella
•    3 theelepels Italiaanse kruiden
•    Eventueel verse basilicum blaadjes ter garnering

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Snijd de aubergine in de lengte in 3 plakken van ongeveer gelijke dikte. Vet een ovenschaal in en leg de plakken daarin.

Pureer de tomaten samen met de pesto tot saus en verdeel de saus over de plakken aubergine. Snijd nu de mozzarella in dunne plakken en verdeel over de saus. Strooi een theelepel Italiaanse kruiden over iedere plak aubergine.

Bak de melanzane 30 minuten in het midden van de oven. Garneer eventueel voor het opdienen met wat blaadjes verse basilicum.

 

Als ik alleen moet eten probeer ik toch altijd iets lekkers voor mezelf te koken. Vaak ga ik voor een maaltijdsalade maar vorige week was het daar niet echt lekker weer voor en had ik meer zin in iets lekkers uit de oven. Ik houd van de Italiaanse keuken en besloot daarom eens zelf melanzane te maken. Daar had ik geen spijt van want dit was echt een heerlijk recept! Ik maakte dit gerecht na het sporten, ideaal want het is super snel klaar om de oven in te gaan en terwijl de oven het werk deed kon ik lekker douchen.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.