Mexicaanse crispy tortilla burger

Mexicaanse crispy tortilla burger met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
•    4 maïs tortilla’s
•    2 black angus burgers
•    1 portie guacemole
•    1 portie chipotle mayonaise
•    15 dunne plakjes komkommer
•    4 handjes ijsbergsla
•    ½ rode paprika
Maak de guacemole volgens dit recept en de chipotle mayonaise volgens dit recept. Dit kun je ook al een dag eerder doen.
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) en bekleed een ovenrooster met bakpapier. Leg de maïs tortilla’s hierop.

Verhit een beetje olijfolie in de koekenpan of grillpan. Bak de black angus burgers in circa 9 minuten per kant gaar.

Snijd ondertussen de rode paprika in reepjes. Circa 2 minuten nadat je de burgers gedraaid hebt bak je de maïs tortilla’s in de oven goudbruin en krokant.

Neem 2 borden en leg op ieder bord 1 tortilla. Besmeer royaal met guacemole en verdeel hierover de sla, komkommerplakjes en paprika reepjes. Leg de burgers in het midden op de groente en doe hier een lepel chipotle mayonaise op. Neem de andere tortilla en besmeer eventueel nog met extra chipotle mayonaise. Leg op het vlees.

 

Het is inmiddels een beetje traditie geworden: iedere vakantie bedenken wij weer een nieuwe burger. Een Mexicaanse variant mocht natuurlijk niet ontbreken en hoe dan dit nu beter dan op een knapperige tortilla. Normaal gesproken eet ik burgers graag met de hand, weliswaar met de keukenrol ernaast omdat het altijd een kliederboel wordt maar toch… Met deze Mexicaanse crispy tortilla burger is dat echt niet mogelijk, want reken maar dat je tortilla dan uit elkaar gaat vallen nadat je een hap neemt. Sowieso is het voordeel van deze met mes en vork eten dat je zelf het vlees nog iets makkelijker kunt verdelen over de happen tortilla en groente 😉 Wij vonden dit in ieder geval een toppertje dus hier komt ie snel weer op tafel!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.