Ingrediënten voor 4 personen:
• 2 appels (goudreinetten, jonagold of elstar)
• 4 plakjes roomboterbladerdeeg
• 4 theelepels bruine basterdsuiker
• 2 theelepels golden syrup
• 2 theelepels ongezouten roomboter
Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht).
Halveer de appels en snijd het klokhuis eruit. Schil de appelhelften.
Vet vier kleine soufflé vormpjes of muffinvormpjes in met een beetje van de roomboter en doe een klein klontje boter in ieder vormpje. Schep hier bovenop een theelepel bruine basterdsuiker en een halve theelepel golden syrup.
Neem de halve appels en vouw ze in een plakje bladerdeeg. Snijd het deeg waar nodig een beetje bij.
Leg de in bladerdeeg ingepakte appels met de appelkant naar beneden bovenop de suiker en goldensyrup.
Bak de mini tarte tatins in circa 25 minuten in het midden van de oven goudbruin.
Keer de taartjes om op een bordje en serveer direct. Lekker met een bolletje vanille ijs.
Tarte tatin is een klassiek Frans dessert. Zijn deze mini versies niet schattig? En ze zijn ook nog eens super lekker. De boter met de suiker en golden syrup karameliseert in de oven en die heerlijke karamel smaak trekt in de appel en het deeg. Ik maakte dit taartje van een restje bladerdeeg en wat appels die ik nog had liggen toen ik vorig week zin had in iets lekkers. Het is een heel eenvoudig recept wat binnen no time klaar is om de oven in te gaan. Probeer ‘m snel zelf, je zult er geen spijt van krijgen 😉
2 reacties
Ze zien er inderdaad lekker uit. En het serveert zo ook wel heel leuk uit in een persoons porties.
Auteur
Dank je 🙂