Ingrediënten:
• 4 Maria biscuitjes
• 3 flinke eetlepels Skyr
• 4 theelepels mascarpone
• 1 nectarine
• 6 theelepels geschaafde/gehakte witte chocolade
Snijd de nectarine in blokjes. Meng de Skyr met de mascarpone tot een egale massa.
Neem 2 glazen en verkruimel 2 Maria biscuitjes boven ieder glas. Verdeel het mascarpone mengsel hier over heen. Bestrooi met de nectarine blokjes en tenslotte het witte chocolade schaafsel.
Afgelopen woensdag viel mijn oog op een aangebroken bakje mascarpone in de koelkast. Deze had ik gekocht voor een risotto maar daar had ik natuurlijk niet zo veel van nodig. Ook lag er nog een aangebroken rol Maria biscuitjes die ik had gebruikt om rocky road brownies mee te maken (binnenkort online). Ik besloot na het avondeten nog een snel dessert in elkaar te zetten om wat restjes mee op te maken. Zo ontstond dit snelle en simpele recept voor nectarine cheesecake in een glas. Mark en ik vonden het allebei een topper! Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan nog wat poedersuiker of maple syrup toe aan het mascarpone mengsel want dit is niet heel zoet. Maar door het zoete fruit, de koekjes en de chocolade vond ik dat juist erg lekker.