Ingrediënten voor 4 personen:
• 4 plakjes croissantdeeg
• 4 eieren
• 4 handjes geraspte kaas
• 4 eetlepels spekreepjes
• Peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet 4 ovenbestendige bakjes in met boter of olie en bekleed ieder bakje met een plakje croissantdeeg.
Bak de spekjes knapperig in een droge koekenpan en dep goed droog met keukenpapier.
Verdeel de kaas en de spekreepjes over de bakjes met croissantdeeg. Breek in ieder bakje een ei, probeer hierbij de dooier heel te houden. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de ontbijtquiches in circa 15 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Het is weer bijna Pasen en dat is wat mij betreft de ultieme gelegenheid voor uitgebreid ontbijten of brunchen. En bij Pasen horen natuurlijk eieren! Daarom bedacht ik deze ontbijtquiches. Het resultaat was echt heerlijk! Op dit ontbijtje kun je wel even vooruit en het is super snel klaar om de oven in te gaan. Ideaal en daarmee echt een aanrader voor Pasen of een lekker weekend ontbijtje.