Open abrikozen taart

Open abrikozen taart met logo

Ingrediënten 1 taart (10 stukken)
•    250g zelfrijzend bakmeel (of (spelt)bloem + 1 zakje bakpoeder)
•    125g witte basterd suiker
•    4g vanille suiker
•    125g ongezouten roomboter op kamer temperatuur
•    1 ei
•    750g abrikozen

Zeef het zelfrijzend bakmeel met de basterd suiker en vanille suiker. Voeg de boter toe en snijd dit met een mes klein. Voeg de eieren toe en kneed tot een soepel deeg (eventueel kun je dit ook met de keukenmachine doen). Maak een bal van het deeg en leg deze gewikkeld in plastic folie 15 minuten in de koelkast om op te stijven.

Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Schil beide helften.

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Vet een vlaaivorm (doorsnede circa 30 cm) in met boter en bestuif met bloem. Neem het deeg uit de koelkast en rol op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een grote lap. Bekleed de bodem en randen van de springvorm met het deeg.

Prik het deeg in met een vork en vul met de halve abrikozen.

Bak de taart in 25 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

 

Een paar weken geleden waren wij bij vrienden eten en daar kregen wij als dessert mijn eigen abrikozen crumble. Dat herinnerde me er weer aan hoe lekker bakken met abrikozen is. Hoog tijd dus om weer eens een nieuw receptje te proberen. Dat werd een combinatie met mijn appeltaartdeeg wat ik altijd erg lekker vindt. Het resultaat was deze open abrikozen taart. Ziet er niet alleen mooi uit, maar smaakt ook nog eens hartstikke lekker.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.