Ingrediënten voor 4 personen:
• 6 plakjes bladerdeeg
• 750g prei
• 250g spekblokjes
• 200g paddenstoelen melange
• 400g pompoenblokjes
• 100g geraspte kaas (of meer of minder naar smaak)
• 2 eetlepels panko
• 2 eieren
• 250ml slagroom
• Peper en zout naar smaak.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Laat het bladerdeeg ontdooien. Was de prei en snijd in ringen. Kook de prei circa 5 minuten en giet af. Bak de spekblokjes totdat ze krokant zijn. Giet het vet er vanaf en laat verder uitlekken op keukenpapier. Dep nog even goed droog.
Snijd de paddenstoelen in stukjes. Vet een lage taartschaal (doorsnede van circa 30cm, je kunt eventueel ook een springvorm gebruiken, dan worden de randen wat hoger) in met boter. Bekleed de vorm met het bladerdeeg en prik de bodem in met een vork. Bestrooi met de panko.
Verdeel de paddenstoelen, pompoenblokjes en spekblokjes over de bodem van de taart en bedek met de prei. Klop de eieren los met slagroom en breng op smaak met peper en zout. Voeg hier een handje van de kaas aan toe. Verdeel het eiermengsel over de taart. Strooi tenslotte de rest van de geraspte kaas over de taart en bak deze in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
Zoals jullie inmiddels vast wel weten ben ik dol op quiches en hartige taarten. Nu het weer wat kouder begint te worden kreeg ik zin om weer wat meer ovengerechten te maken en dus besloot ik een nieuw quiche recept te proberen. Ik nam mijn moeders preitaart als uitgangspunt en besloot hier de nodige herfstige ingrediënten aan toe te voegen. Zo ontstond deze paddenstoelen preitaart. Het resultaat was heerlijk, wij hebben er 2 dagen van gesmuld.
2 reacties
Dit lijkt me super lekker! Prei en paddenstoelen zijn een fijne combi
Auteur
Zeker weten!
Dank je wel 🙂