Ingrediënten voor 8 taartjes:
Bodem (evt. te vervangen door hartige taart deeg uit het vriesvak van de supermarkt)
• 75g speltbloem (o.a. verkrijgbaar bij de natuurwinkel), normale bloem kan ook
• 35g ongezouten roomboter op kamer temperatuur
• 1/2 losgeklopt ei
• 1 eetlepel koud water
Vulling
• 150g gemengde paddenstoelen
• 4 plakken parmaham
• 100g zachte geitenkaas
Voor dit recept heb je een muffinvorm nodig.
Begin met het maken van het deeg. Meng de bloem met de roomboter met je handen of in de keukenmachine. Voeg het ei en water toe en kneed tot een soepel deeg. Maak van het deeg een platte plak, wikkel in plastic folie en leg even in de koelkast om op te stijven. Eventueel kun je het deeg ook een dag eerder maken en in de koelkast bewaren tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Snijd de paddenstoelen in stukjes en scheur de parmaham in 4 stukken.
Rol het deeg uit (gebruik eventueel wat extra speltbloem als het teveel plakt) tot een dikte van ongeveer 2mm en steek hier 8 cirkels uit met een ronde uitsteker met een doorsnede van circa 8-10cm. Indien je geen uitsteker hebt kun je dit bijvoorbeeld ook doen met een glas. Leg de deegrondjes in de muffinvorm en druk goed aan.
Leg nu een laagje paddenstoelen in de taartjes en bedek met een stukje parmaham. Herhaal dit en verkruimel de geitenkaas er tenslotte boven.
Bak de taartjes in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
De combinatie paddenstoelen, parmaham en geitenkaas vind ik top! Zo maakte ik al deze gevulde portobello’s die dezelfde smaken combineert en ook als beleg op mijn pizza kies ik graag voor deze ingrediënten. Ik vond het wel weer eens tijd voor een nieuw hapje op de site en wilde graag iets met paddenstoelen maken nu deze volop verkrijgbaar zijn. Gezien mijn liefde voor hartige taarten besloot ik voor kleine paddenstoelentaartjes te gaan. Wij aten er allebei een paar als onderdeel van het avondeten omdat ik dit recept graag uit wilde proberen. Maar eigenlijk zijn deze paddenstoelentaartjes natuurlijk perfect als hapje op een feestje, of maak ze als voorgerecht tijdens een etentje. Vind je het lastig om zelf een bodem te maken of heb je hier geen tijd voor (geloof mij het is echt snel gedaan en super lekker!), neem dan kant&klaar hartige taart deeg uit de vriezer.