Paprika feta dip

paprika-feta-dip-met-logo

Ingrediënten voor 1 bakje:
•    2 puntpaprika’s
•    1 rijpe avocado
•    100g feta
•    Versgemalen peper naar smaak

Voor dit recept heb je een staafmixer of keukenmachine nodig.

Verwarm de oven voor op 230 graden. Halveer de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de helften in een oven schaal en grill circa 15 minuten in een voorverwarmde oven.

Snijd ondertussen de feta en avocado alvast in blokjes.

Wanneer de paprika uit de oven komt, snijd je deze in grove stukken. Doe de feta met de avocado en de paprika in de hoge kom van de staafmixer en pureer tot een gladde dip. Dit kan eventueel ook met de keukenmachine. Proef en breng verder op smaak met peper.

 

Met oudejaarsavond maakte ik samen met Mark een borrelplateau vol hapjes. Onderdeel van deze plank was ook wat brood met dips waaronder dus deze paprika feta dip. Super simpel om te maken en lekker gezond. Ook heerlijk om stukjes groente zoals tomaatjes, paprika of komkommer te dippen en uiteraard kun je deze dip ook heel goed op je brood smeren. Zo maakte ik er de volgende ochtend een hele lekkere luxe tosti mee waar ik je zaterdag het recept voor geef.


2 reacties

    • Margreet op 16/01/2017 om 14:54
    • Reageer

    Hai Sanne, ik geniet altijd van je gezellige berichtjes en lekkere gerechten. Bij ons staat er vaak iets op het menu uit ‘de pan van san’. Ik wens je een voorspoedige zwangerschap en veel geluk!
    Zelf maak ik deze dip vaak (zonder avocade) als borrelhap. Ik serveer de dip dan in combinatie met bugles (favoriet: sweet chili), iets minder gezond maar een top combinatie.

    1. Hoi Margreet,

      Wat een leuk berichtje, dank je wel!
      Hmmm dat klinkt zeker als een heerlijke combinatie. En het hoeft niet altijd gezond te zijn, toch?!

      Groetjes, Sanne

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.