Paskamer – Amsterdam

collage paskamer

Jaaaa er zit een nieuwe hotspot op kruipafstand van ons huis! Eerder vertelde ik jullie al over ons favoriete restaurant: Reuring. Fijne bijkomstigheid is dat het letterlijk op 100 meter lopen van ons huis zit. Het pand tegenover Reuring stond al een hele tijd leeg en begin dit jaar hingen er ineens briefjes voor de ramen dat het gekocht was door de eigenaren van Reuring en dat er een nieuw concept zou komen. Paskamer opende uiteindelijk in mei haar deuren en nodigde de buurt uit om een kijkje te komen nemen. Maar toen waren wij in Japan en daarom was het afgelopen weekend hoog tijd om er eens langs te gaan.

Paskamer serveert de hele dag door kleine gerechtjes. Denk aan tapas maar dan niet de standaard Spaanse variant 😉 Daarbij hebben ze een uitgebreide drankkaart met originele cocktails, lekkere wijntjes, bijzondere biertjes en ook voldoende non alcoholische versnaperingen. Als je wil krijg je advies over welke drankjes het lekkerst smaken bij welke gerechten maar je mag natuurlijk ook gewoon zelf een goede combi maken. Wij besloten hier vrijdagavond het weekend in te luiden en hadden hoge verwachtingen gezien de link met Reuring.

Nou die werden helemaal waar gemaakt! Het terras is ruim en zonnig, er hangt een lekker relaxt sfeertje, de bediening is top en het eten heerlijk! Wij begonnen de avond met brood van Menno, tartaar van portobello en huisgemaakte rilette (soort paté) van eend. Jammie jammie! Tijdens de tweede ronde gingen we voor het buikspek met hoisin en pompoen, avocado met gedroogde tomaat en zoete aardappel frietjes. Ook allemaal erg lekker. Ik ben een echt toetjesmens en wist Mark er van te overtuigen dat de laatste ronde uit allemaal desserts  moest bestaan dus bestelden we tot slot mousse van kalamansi (een citrusvrucht), anglaise van passievrucht en chocolade biscuit met ganache. Wederom drie heerlijke gerechten. Kortom: wij hadden een zeer geslaagde avond bij Paskamer. Wij genoten van alle gerechten maar onze grootste aanraders waren toch wel de portobello tartaar, het buikspek en de avocado.

Ik zou zeggen ga zeker een keer lunchen, borrelen of eten bij Paskamer. Je kunt niet reserveren maar het personeel schuift graag wat extra krukjes bij en zo is er bijna altijd wel een plekje te vinden.  Wij gaan binnenkort in ieder geval de rest van de kaart uit proberen!


2 reacties

  1. Klinkt goed! Waar in Amsterdam zit het?

    1. In de lutmastraat op de hoek met het henrick de keijserplein

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.