Ingrediënten voor 4 personen
• 300g pasta (ik gebruikte rogge pasta van de natuurwinkel)
• 250g chorizo
• 1 aubergine
• 1 courgette
• 1 rode paprika
• 250g champignons
• 250g cherry tomaatjes
• 70g tomatenpuree
• 4 eetlepels zelfgemaakte rode pesto
• 3 eetlepels Griekse yoghurt (of crème fraîche of roomkaas)
• 1 eetlepel Italiaanse kruiden
• Versgemalen peper naar smaak
• 100g geitenkaas (of feta)
• 4 handjes rucola sla
Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de chorizo in halve plakjes, de aubergine, courgette en paprika in blokjes en de champignons in plakjes.
Snijd 12 cherrytomaatjes doormidden en pureer ze samen met de tomatenpuree, de rode pesto, de italiaanse kruiden en de peper met de staafmixer tot een gladde saus.
Verhit olijfolie in een grote wok en wok de groente op hoog vuur circa 5 minuten. Snijd de overige cherrytomaatjes ook doormidden. Voeg de saus, de griekse yoghurt, de cherrytomaatjes en de chorizo toe aan de groenten en verhit nog 2 minuten.
Neem 4 pastaborden en verdeel de rucola hierover. Verdeel de pasta over de borden en doe dit ook met de saus. Verkruimel nu de geitenkaas over de saus.
Vandaag een simpel recept voor een lekkere pasta zonder pakjes&zakjes en met veel groenten. Met dit recept wil ik je laten zien dat zelf saus maken super simpel kan zijn en niet veel tijd hoeft te kosten. Ik gebruik deze combinatie van cherrytomaatjes, tomatenpuree en griekse yoghurt heel vaak, ook voor andere sauzen. Als wij bijvoorbeeld Mexicaans eten laat ik de pesto en Italiaanse kruiden achterwege maar voeg ik 2 eetlepels texmex kruiden toe. Uiteraard kun je eindeloos variëren met de ingrediënten van deze pasta, je kunt hier alle groenten aan toevoegen die jij lekker vindt in een pasta en ook met het vlees kun je variëren door de chorizo te vervangen door bijvoorbeeld gehakt of kip. Wat is jouw favoriete pasta?