Ingrediënten voor 3 personen:
• 225g volkoren (spelt)pasta
• 200g beenhamreepjes
• 1 courgette
• 250g kastanjechampignons
• 30g pijnboompitten
• 3 eetlepels mascarpone
• 5 eetlepels groene pesto
• Evt. voor erbij: geraspte kaas
Dit recept is het lekkerst met zelfgemaakte groene pesto. Die kun je maken volgens dit recept. Doe net als ik en maak meteen meerdere porties die je invriest. Zo heb je altijd verse pesto bij de hand, super handig!
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de courgette in blokjes en de champignons in plakjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan of wok en leg de pitjes even apart tot gebruik.
Bak de beenhamreepjes circa 2 minuten zonder olie of boter in een wok. Voeg de courgette en champignons toe en bak circa 5 minuten mee.
Voer de mascarpone en de pesto bij de groentes en beenhamreepjes en verwarm nog circa 2 minuten mee.
Meng de pasta met de saus en bestrooi met de pijnboompitten en eventueel met geraspte kaas.
Soms heb ik niet zo veel zin om te koken, maar ik ben ook niet bepaald een fastfood fan want ik eet graag gezond. Dan wil ik dus graag iets koken want niet al te slecht is maar wel super snel klaar. Laatst had ik op zondag zo’n dag. Wij hadden wel zin in pasta want dat was al een hele tijd geleden. Toen bedacht ik deze variant. Heel simpel, heel snel maar wel erg lekker en met een zelfgemaakte saus!