Pastinaak puree

Pastinaak puree (16)

Ingrediënten voor 2 personen
•    400g pastinaak
•    3 eetlepels Griekse yoghurt
•    1 flinke theelepel mosterd
•    2 flinke theelepels Provençaalse kruiden
•    Versgemalen peper

Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Kook in ruim water zo’n 15 minuten totdat de pastinaak zacht en gaar is. Giet af en stamp fijn met een pureestamper. Voeg de Griekse yoghurt, mosterd en kruiden toe en stamp verder tot een smeuïge puree. Eventueel kun je nog een scheutje melk toevoegen.

 

Ik ben gek op de smaak van pastinaak. Eigenlijk begon ik er pas vorig jaar in de herfst mee te experimenteren. Toen maakte ik onder meer deze lekkere pastinaak appel soep. Maar ook deze pastinaak puree stond hier vorig jaar regelmatig op tafel. Ik vind ‘m heerlijk bij beef wellington of bij eendenborst. Hij is snel klaar, maar je hebt wel iets bijzonders op tafel. Vaak serveer ik deze puree bij een stukje vlees en maak ik er verder geen aardappelen meer bij klaar.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.