Pastinaakpuree prei ovenschotel

Ingrediënten voor 4-6 personen:
– 500g kruimige aardappelen
– 500g pastinaak
– 5 eetlepels skyr
– 1 prei
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 1 friszoete appel (ik gebruikte Pink lady)
– 200g vegetarisch gehakt
– 2 eetlepels Provençaalse kruiden
– 100g geraspte kaas

Begin met het schillen van de aardappelen en de pastinaken en snijd deze in stukjes. Kook samen in een pan in circa 20 minuten gaar. Giet af, voeg 3 eetlepels skyr toe en stamp tot een gladde puree. Ik gebruikte de staafmixer voor een extra glad resultaat.

Terwijl de aardappelen en pastinaak koken, verwarm je de oven alvast voor op 180 graden (hetelucht).

Tevens snijd je de prei, paprika’s en appel in kleine stukjes. Verhit een wokpan met een klein scheutje olijfolie en bak hierin de prei, paprika’s en appel samen met de kruiden in circa 5 minuten aan. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak kort mee. Voeg tenslotte 2 eetlepels skyr toe en laat nog 2 minuten sudderen onder regelmatig roeren.

Verdeel de aardappel pastinaakpuree over een ovenschaal. Verdeel vervolgens het gehakt groentemengsel hier overheen en bestrooi met de geraspte kaas. Bak tot slot de pastinaakpuree prei ovenschotel in 30 minuten in de oven goudbruin. Serveer direct. Lekker met zelfgemaakte appelmoes.

Ik schreef het al eerder: ovenschotels doen het hier altijd goed. Dus met enige regelmaat probeer ik een nieuwe versie te bedenken zodat we gevarieerd blijven eten. Deze pastinaakpuree prei ovenschotel stond hier vorige week op tafel. Mark en ik vonden ‘m erg lekker. Ook de kinderen, die eerst reageerde met “bah, lust ik niet”, hebben er ontzettend goed van gegeten, dus hij gaat snel weer op herhaling.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.