Ingrediënten voor 2 potjes:
• 100g ongezouten pistachenoten, gedopt
• 70g pecorino kaas (of andere Parmezaanse kaas)
• Flinke scheut olijfolie
• 15g bieslook
• 15g peterselie
• 15g dille
• 1 theelepel gemalen chilivlokken
• Sap van 1 citroen
• Grofgemalen zeezout naar smaak
Voor dit recept heb je een keukenmachine of staafmixer met hakmolentje nodig.
Snijd de kaas in stukjes en doe samen met de noten en de olijfolie in de keukenmachine. Hak fijn.
Haal de blaadjes van de peterselie en dille van de steeltjes en voeg alleen de blaadjes toe aan het pistachemengsel. Voeg hier ook de bieslook, chilivlokken, citroensap en zeezout aan toe.
Maal tot een smeuïge pesto. Proef en voeg indien nodig nog wat extra olijfolie, zout of chilivlokken toe.
Bron: CarolineBrouwer.blogspot.com
Ik ben gek op pompoen en een tijdje geleden zag ik op het blog van Caroline Brouwer een heel lekker recept voorbij komen wat ik gewoon moest proberen. Deze pesto was onderdeel van het recept en maakte ik dan ook eerst. Hij is heerlijk fris en kruidig van smaak. Lekker op een stukje brood voor bij de borrel! Of maak een lekkere lunch voor jezelf met een tosti kaas en pistache pesto! Maar ik gebruikte de helft dus als onderdeel van een heerlijk gerecht met pompoen. Maak de pesto vandaag alvast, dan krijg je morgen het andere recept van me.
1 ping
[…] voor 8 hapjes: – 8 blini’s (ik kocht deze kant en klaar via Picnic) – 4 theelepels pistache pesto – 50g gerookte […]