Ingrediënten voor 1 bakje:
• 1,5 rijpe avocado
• 2 eetlepels magere kwark
• ½ theelepel wasabi
• 100g gerookte zalm
Halveer de avocado en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit en leg op een snijplank. Prak dit nu zo fijn mogelijk met een vork. Prak hier vervolgens de kwark en wasabi doorheen. Doe in een kommetje.
Snijd de gerookte zalm in snippers en roer door het avocado mengsel heen. Serveer bij de lunch of bij een borrel.
Zoals gezegd toen ik het recept voor de avocado tonijnsalade deelde had ik al een nieuwe variant bedacht. Dat was deze pittige avocado zalm salade. Ik maakte ‘m voor mijn verjaardag maar vergat vervolgens om ‘m op tafel te zetten. Heel dom!! Dus vervolgens aten we dit zelf nog op een stokbroodje toen de visite al naar huis was. Hij was erg lekker en is ook nog eens gezond. Misschien een ideetje voor oudejaarsavond?