Ingrediënten voor 2 personen:
• 2 eieren
• 2 eetlepels slagroom
• 2 handjes geraspte kaas
• ½ rode paprika
• 4 plakjes cervelaat
• Peper en zout naar smaak
• Roomboter om mee in te vetten
• Optioneel: verse bieslook
Verwarm de oven voor op 200 graden en breng water aan de kook.
Vet 2 ovenbestendige bakjes in met roomboter en zet ze in een braadslee.
Snijd de rode paprika en cervelaat in kleine blokjes en verdeel over de ovenschaaltjes. Doe in ieder schaaltje een eetlepel ongeklopte slagroom. Breek vervolgens boven ieder schaaltje een ei en probeer hierbij de dooier heel te houden. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de kaas. Vul de braadslee met kokend water totdat de ovenschaaltje voor de helft in het kokende water staan.
Zet de eitjes circa 10 minuten in het midden van de oven, de dooier is dan nog zacht van binnen. Bestrooi eventueel met wat verse bieslook en serveer direct.
Nog geen idee wat je dit weekend met Pasen op de ontbijttafel wil zetten? No worries, dit recept is je redding! Wij hebben gesmuld van deze pittige oeuf en cocotte en ze zijn ook nog eens heel snel en eenvoudig te bereiden. Zo zet je toch iets bijzonders op de ontbijttafel neer maar hoef je er niet heel veel moeite voor te doen. Ideaal toch?! Overigens is een naturel versie ook heel erg lekker als die cervelaat en paprika je maar niets lijken.