Pizza pollo

Kip spinazie pizza- met logo

Ingrediënten voor 2 pizza’s:
Voor de bodem
•    150 gram speltmeel
•    1 theelepel grof zeezout
•    1/2 theelepel gedroogd gist
•    125 ml water
•    30 ml olijfolie
Voor de saus
•    70g tomatenpuree
•    6 cherry tomaatjes
•    2 eetlepels ricotta
•    2 theelepels Italiaanse kruiden
Voor het beleg:
•    300g spinazie
•    300g kipdijfilet, in reepjes
•    2 theelepels pikant paprikapoeder
•    versgemalen peper naar smaak
•    4 eetlepels maïs
•    1 bol mozzarella

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Meng alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine of in een kom en mix circa 4 minuten op lage snelheid tot een soepel deeg. Dek de kom af met plastic folie en zet 20 minuten warm weg zodat het deeg kan rijzen.

Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven). Wanneer je een pizzasteen gebruikt om de pizza op de bakken verwarm je die al mee.

Terwijl het deeg rijst ga je verder met het maken van de saus. Doe alle ingrediënten in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus.

Bak de kip in een scheut olijfolie in een koekenpan en bestrooi royaal met paprikapoeder. Voeg eventueel nog versgemalen peper naar smaak toe. Roerbak de spinazie totdat deze geslonken is. Laat goed uitlekken in een vergiet en duw er eventueel met een lepel nog wat extra vocht uit. Snijd de mozzarella in plakken.

Verdeel het deeg in 2 stukken en rol uit tot dunne plakken. Smeer de saus op de bodems. Laat een klein randje over en vouw dit terug naar het midden. Verdeel de spinazie over de saus. Bestrooi met de maïs en verdeel de kipreepjes hierover. Tenslotte verdeel je de mozzarella over de pizza’s.

Bak de pizza’s in 14 minuten in een voorverwarmde oven totdat de bodem krokant is.

 

Toen ik nog studeerde at ik heel af en toe als ik alleen moest eten nog wel eens een diepvriespizza. Mijn favoriet was altijd de vegetariana of de pizza pollo. Die laatste was precies zoals deze zelfgemaakte pizza met kip en spinazie alleen is de zelfgemaakte versie natuurlijk veel lekkerder 😉 En voedzamer ook, want hoewel de pizza’s niet super groot worden had ik wel grote moeite om de mijne helemaal op te krijgen ondanks dat ik net een uur gesport had en daardoor wel behoorlijk veel trek. Uiteraard kun je prima variëren met het beleg dus doe er op wat jij lekker vindt, maar wij vonden dit allebei een topper!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.