Voor 6 broodjes:
• 130g Griekse yoghurt
• 175g speltbloem
• Snuf zout
Meng de yoghurt met de bloem en het zout en kneed tot een soepel deeg. Als het deeg te nat is kun je nog wat bloem toevoegen en als het juist te droog is kun je nog een theelepel extra yoghurt toevoegen.
Verdeel het deeg in 6 gelijke porties en rol deze porties tot balletjes.
Bestrooi je aanrecht of werkoppervlak met bloem en bestuif ook de deegroller met bloem. Neem een deegballetje en rol dit met de deegroller zo dun mogelijk uit. Herhaal dit voor de overige bolletjes.
Bak de platbroodjes in een koekenpan op hoog vuur met steeds een heel klein beetje olijfolie (echt maar 1 of 2 druppels). Wanneer er luchtbellen in het deeg ontstaan, kun je het brood draaien en nog even op de andere kant bakken. Blijf erbij staan want zodra de pan heet is, gaat dit erg snel.
Lekker met dips zoals hummus, labne of pesto.
Bron: Yellow Lemon Tree blog
Twee weken geleden maakte ik een onwijs lekker gerecht! Wat dat was, dat lees je zondag. Ik serveerde het specifieke gerecht met dit platbrood en dat was een top combinatie! Het brood is heerlijk en super simpel te maken. Geen reden meer om het niet zelf te maken dus! Ik kwam het recept tegen op het inspirerende blog van Maura. Yellow Lemon Tree is een van mijn favoriete Nederlandse blogs. Ik vind haar foto’s mooi en haar schrijfstijl spreekt me erg aan. Ik zou je dan ook aanraden haar blog zeker een keer te bekijken. Wedden dat je geïnspireerd wordt?!
2 reacties
Mooi gerechtje. Kan je deze broodjes goed invriezen?
Auteur
Ik heb het nog niet geprobeerd dus durf het niet zo goed te zeggen. Het recept is zo snel gemaakt dat ik er niet eerder over nagedacht heb om ze in te vriezen.
Ik denk eigenlijk dat het beter werkt om de deegballetjes in te vriezen dan de platte gebakken broodjes.