Pompoen chutney

Ingrediënten voor 1 flinke pot:
– 2 kleine uien
– 300g pompoenblokjes (evt diepvries)
– Scheutje olijfolie
– Scheut appelsap
– 1 flinke theelepel suiker
– 2 flinke theelepels koek- en speculaas kruiden

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Schil de uien en snipper ze fijn. Verhit de olijfolie in een steelpan en bak hierin de ui met de pompoen totdat de groenten licht beginnen te karameliseren. Voeg nu de appelsap, suiker en kruiden toe en stoof de pompoen en ui in circa 10 tot 15 minuten onder regelmatig roeren gaar. Pureer met de staafmixer tot een grove chutney. Laat volledig afkoelen en bewaar luchtdicht in de koelkast tot gebruik. Zo blijft de chutney zeker enkele dagen houdbaar.

Onlangs kregen wij een reclame magazine in de brievenbus van een delicatesse bedrijf uit de buurt met allerlei gerechten welke je met Kerst bij hen kunt kopen. Ik zag er een voorgerecht met onder meer pompoen chutney en besloot dit voorgerecht na te maken voor onze eigen kerst. Het eerste onderdeel voor dit voorgerecht wat ik morgen met je deel is deze pompoen chutney. Simpel en snel te maken (vooral als je vriezer pompoen gebruikt) en heerlijk van smaak. Hij lijkt me ook heerlijk bij een stukje geroosterd vlees zoals (herten) biefstuk of een ander herfst recept. Deze portie heb ik volledig nodig voor Kerst maar ik ga ‘m zeker nog eens maken en verder experimenteren waar deze heerlijke pompoen chutney nog meer een goede aanvulling bij is.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.