Pompoen spinazie lasagne

pompoen-spinazie-lasagne-met-logoIngrediënten voor 4 personen:
•    1 flespompoen
•    600g rundergehakt
•    800g verse spinazie
•    4 eetlepels roomkaas
•    1 theelepel garam massala kruiden
•    400g feta
•    Peper en zout naar smaak

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Vet een ovenschaal in met boter of olijfolie. Schil de pompoen, snijd de uiteindes eraf en snijd in dunne plakken.

Bak het gehakt rul zonder olie of boter. Voeg de spinazie in delen toe. Voeg vervolgens ook de roomkaas en garam massala kruiden toe. Breng verder op smaak met peper en zout en laat nog 1 minuut doorgaren zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Snijd de feta in blokjes. Leg een laagje pompoen op de bodem van de ovenschaal gevolgd door een laag van het gehakt spinazie mengsel (circa 1/3 deel). Dek af met een laag pompoen plakjes. Bestrooi met de helft van de feta en verdeel hier ongeveer de helft van het resterende gehakt spinazie mengsel over. Dek af met pompoen, de rest van het gehakt spinazie mengsel en weer een laag pompoen. Bestrooi tenslotte met de resterende feta.

Gaar de pompoen spinazie lasagne circa 30 minuten in het midden van de oven.

 

Yes, ze liggen weer in de winkel: de pompoenen! Een van de leukste dingen van de wisseling van de seizoenen vind ik de afwisseling van ingrediënten waarmee je kunt koken en bakken. In de herfst is pompoen een door mij vaak gebruikt ingrediënt. Vorige week stond het hier al twee keer op tafel, waaronder deze lasagne,  en deze week maak ik weer eens mijn lievelingsrisotto met pompoen. Deze pompoen spinazie lasagne is lekker licht door de lage hoeveelheid koolhydraten en gezond door de grote hoeveelheid groente die erin zit. Ik vond het een heerlijk recept en ga het zeker vaker maken.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.