Ingrediënten voor 2 kleine kommetjes:
• 400g pompoen blokjes
• 1 eetlepel olijfolie
• 150g kikkererwten uit blik
• 1 eetlepel tahin (sesampasta)
• 1 theelepel komijn
• Sap van een halve limoen
• 1 eetlepel (gerookt) paprikapoeder
• Peper en zout naar smaak
• Eventueel nog extra paprikapoeder en een blaadje peterselie ter garnering
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de pompoenblokjes hierover. Besprenkel met een eetlepel olijfolie. Rooster de pompoenblikje in circa 20 minuten gaar in het midden van de oven.
Pureer de pompoenblokjes met de kikkererwten, tahin, het limoensap en de kruiden in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde hummus.
Hak wat peterselie fijn en gebruik dit samen met paprikapoeder om de hummus te garneren.
Bron: Season with love
Ik houd van hummus en ik houd van pompoen dus toen ik dit recept voor pompoen hummus tegen kwam op het inspirerende blog van Mirne moest ik het gewoon proberen. Het duurde alleen even voordat ik er aan toe kwam. Maar sinds onze skivakantie ben ik het hele suikervrij gebeuren een beetje uit het oog verloren. Dat is op zich niet erg maar nu lijkt de balans een beetje naar de andere kant doorgeslagen 😉 Tijd dus om in ieder geval voor de reguliere maaltijden weer een beetje gezond te doen. Dus afgelopen weekend ging ik aan de slag met deze pompoen hummus en die was lekker!! Smeer dit op je brood met wat plakjes komkommer en rucola sla en een laagje geitenkaas of neem wat hummus met groentes (komkommer, worteltjes, paprikareepjes) mee naar kantoor als healthy snack! Ook lekker: een stukje stokbrood met pompoen hummus voor bij je soep. Na dit recept heb je waarschijnlijk nog wat pompoen over. Hier vind je allerlei lekkere recepten waar je deze in kunt verwerken.