Ingrediënten voor 4 personen:
– 4 portobello’s
– 4 flinke eetlepels rode ui chutney
– 1 plak knolselderij
– 2 plakken manchego
Begin met het maken van de rode ui chutney volgens dit recept. Dit kun je eventueel al enkele dagen van te voren doen, want deze blijft in een goed afgesloten bakje makkelijk een week houdbaar.
Verwijder de steeltjes van de portobello’s en schraap met de botte kant van een mesje het “vruchtvlees” eruit. Leg de portobello’s met de uitgeholde kant naar boven in een ovenschaal en hak het vruchtvlees in stukjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Schil de knolselderij en snijd in kleine stukjes. Doe een scheutje olijfolie of klontje boter in een koekenpan en bak daarin de knolselderij met de fijngehakte stukjes portobello in circa 5 tot 10 minuten op middelhoog vuur. Ondertussen vul je de uitgeholde portobello’s elk met een flinke eetlepel rode ui chutney. Snijd ook de manchego alvast in kleine stukjes.
Verdeel dan het knolselderij/paddenstoel mengsel over de rode ui chutney en top af met de stukjes manchego. Bak de portobello’s in 15 tot 20 minuten gaar in de oven en serveer direct.
Deze gevulde portobello’s met knolselderij en manchego bedacht ik voor een etentje met mijn voormalige manager en zijn vrouw. Ik had zin in een herfstig menu en dit leek me een lekker voorgerecht om de avond mee te beginnen. We vonden het alle 4 een lekker gerecht, de rode ui chutney is een lekkere tegenhanger van de aardse smaken van de portobello en de knolselderij en de manchego geeft de totale smaak nog wat meer diepgang. Met mijn verjaardag maakte ik dit gerecht daarom opnieuw. Het idee was om het dan meteen op de foto te zetten maar het was al donker toen de portobello’s de oven uit kwamen en ik kreeg geen mooie foto meer gemaakt in het kunstlicht. Maar aangezien ik nog steeds regelmatig thuiswerk, ging ie gewoon nog een keer op herhaling deze week als lunch. Lekker multifunctioneel dus, dit recept voor portobello’s met knolselderij en manchego 😉