Ingrediënten voor 6 personen (voorgerecht):
• 1 ui
• 1 prei
• 1 teentje knoflook
• 200g verse doperwten
• Scheutje olijfolie
• 1 liter groentebouillon
• Versgemalen peper naar smaak
• 10g verse basilicum
Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.
Snipper de ui en pers de knoflook uit. Snijd de prei in ringen.Verhit een scheutje olijfolie in een soep pan en fruit hierin de ui met de knoflook aan. Voeg vervolgens de prei en de doperwten toe en laat nog 2 minuten bakken. Nu voeg je de groentebouillon toe. Laat circa 20 minuten op laag vuur zachtjes koken.
Nadat de soep 20 minuten zachtjes heeft gekookt breng je deze op smaak met versgemalen peper. Voeg de basilicum toe (houd eventueel wat achter ter garnering) en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Garneer eventueel met wat extra basilicum.
Onlangs kwamen er vrienden eten. Ik wilde iets lekkers op tafel zetten maar had geen zin om uren in de keuken te staan. Ik ging daarom helemaal los op het dessert (dat vind je maandag online) maar hield het verder simpel. Een van de gerechten op het menu was deze prei doperwten soep met basilicum. Het is een heerlijk frisse combinatie van smaken en daarmee perfect voor het voorjaar. Misschien al een idee voor Pasen?
En over Pasen gesproken: zoek je nog een leuk item om je tafel extra feestelijk mee te dekken? Mijn moeder maakte voor Kerst naamplaatjes voor iedereen, die van Dex zie je op de foto. Je maakt ze heel gemakkelijk zelf. Gebruik klei die opstijft als je ‘m laat drogen en duw/rol deze in de gewenste vorm. Stempel de namen er in met letter stempels en laat de klei drogen. Super leuk toch?