Provençaalse gevulde varkenshaas

Wij zijn de laatste weken weer lekker aan het experimenteren op onze Big Green Egg. Zo bedacht ik een tijdje geleden dit recept voor Provençaalse gevulde varkenshaas. Hij was super lekker! Wij aten ‘m met de geroosterde paprika met burrata en dat was een uitstekende combinatie. Je kunt ‘m ook prima in de oven maken. Zet je oven dan op 180 graden hetelucht en gebruik dezelfde kerntemperatuur voor het vlees.

Ingrediënten voor 2 personen:
•   1 varkenshaas
•   1 eetlepel roomkaas
•   5 halve oven gedroogde tomaatjes
•   1 theelepel Provençaalse kruiden
•   4 plakken parmaham
•   Klein scheutje zonnebloem- of olijfolie
Voor de recept heb je een barbecue skillet of een ovenschaal nodig.

Bereid de oven gedroogde tomaatjes volgens dit recept. Eventueel kun je ook (zon)gedroogde tomaatjes uit de supermarkt gebruiken.

Verwarm de barbecue voor op 220 graden directe warmte. Doe een klein scheutje olie in de skillet en wrijf de pan hiermee in met behulp van een keukenpapiertje.

Leg de plakjes parmaham circa 1 centimeter overlappend op elkaar neer. Dep de varkenshaas goed droog met keukenpapier. Snijd de varkenshaas in de lengte in maar net niet helemaal door. Smeer de binnenkant in met roomkaas, beleg met de tomaatjes en bestrooi met de kruiden.

Vouw de varkenshaas weer dicht en leg op de parmaham. Wikkel de parmaham om het vlees en leg in de skillet. Gaar het vlees in de skillet op het rooster in circa 30 tot 60 minuten gaar. De Provençaalse gevulde varkenshaas is klaar wanneer deze een kerntemperatuur van 60 graden bereikt.
Haal de Provençaalse gevulde varkenshaas vervolgens van de barbecue af en laat deze nog even op een snijplank rusten. Je hoeft de varkenshaas niet af te dekken, want dan blijft het vlees nog lekker krokant. Snijd in plakken en serveer.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.